Behandeling

Als je de eerste keer bij me komt, beginnen we met een intakegesprek. In dit gesprek vraag ik naar je klachten en je medische achtergrond, waardoor ik de massage goed kan afstemmen op jouw situatie.

Massage

Massage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, stimuleert de bloedsomloop van de spieren en de huid, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren.Voor het herstel van het lichaam is ontspanning van groot belang.

Holistische massage gaat uit van een wisselwerking tussen lichaam en geest. Het nodigt je uit om met aandacht je lichaam te voelen. Om je bewust te worden van de signalen van je lichaam. Ik wil je daar graag bij helpen.

Craniosacraal therapie

In ons lichaam is alles min of meer met elkaar verbonden door bindweefsel. Bindweefsel geeft bescherming, maar wanneer het te strak zit, beperkt het onze beweeglijkheid. De craniosacraaltherapie brengt door middel van zachte technieken ontspanning en meer beweeglijkheid in deze bindweefselstructuren. Het gaat losser en vrijer zitten, waardoor het lichaam ruimte krijgt, vrijer kan functioneren en klachten verminderen. Het geeft een ontspanning op een dieper niveau.

Massage en fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom en wordt ook wel weke delen reuma genoemd. Mensen met fibromyalgie hebben veel pijn aan spieren en bindweefsel, maar ook andere klachten zoals vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn en stijfheid. Goede en slechte dagen wisselen elkaar af. Het verloop van de ziekte is grillig en bij iedereen anders.

Helaas is het een syndroom, waar nog geen eenduidige oorzaak voor gevonden is. Dit gegeven, maar ook het feit dat fibromyalgiepatiënten er meestal gezond uitzien, leidt nogal eens tot ontkenning van de omgeving. Fibromyalgie is een ziekte waar je mee moet leren leven, vaak door schade en schande. Fibromassage is een ondersteunende therapeutische massage, die zacht is en je uitnodigt om los te laten.

Massage en HSP

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). Hooggevoelige mensen staan (onbewust) extra open voor indrukken.

Iemand die zeer gevoelig is noemen we ‘hooggevoelig’ of ook wel HSP, ‘Highly Sensitive Person’. Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Als je HSP-er bent, herken je het misschien, dat wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa’s of harde muziek, voor jou al snel teveel is; je raakt dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels. Maar ook gevoelens, reactie van mensen om je heen worden sterker waargenomen.

Massagetherapie kalmeert het zenuwstelsel en zorgt voor een daling van stress hormonen. Het kan je helpen om beter met deze gevoeligheid om te gaan.

Craniosacraaltherapie