Thuiskomen in je lichaam

Ken je dat?

  • Je zit teveel in je hoofd, voelt stress, je wilt teveel voldoen aan de verwachtingen van anderen.
  • Of je hebt weer eens last van je schouders en je nek.
  • Of je bent erg gevoelig en snel overprikkeld.

Ik ben Hannie Jorritsma en ben massagetherapeut. Ik help je graag met mijn massage, waarin je mag voelen dat je kunt uitrusten en thuiskomen in je lichaam.

In mijn leven heb ik op verschillende momenten zelf aan den lijve ervaren hoe massage mij geholpen heeft.

In een periode dat ik overspannen was, omdat ik teveel van mezelf had gevraagd, en me teveel had aangepast, werd ik regelmatig gemasseerd. Het was ontroerend om te voelen hoe moe ik was, maar ook dat ik me welkom voelde in de aandachtige handen van degene die mij masseerde.

In 2008 lag ik in Nijmegen in het ziekenhuis; ik had een hersenbloeding gehad. Licht, geluid, stemmen….alle prikkels waren teveel voor mij. Ik kon heel weinig verdragen. Enkele collega’s  kwamen bij me, niet om te praten, maar om mij te masseren. In alle rust, in alle stilte. En langzaamaan werd mijn lichaam weer van mij; ik voelde me weer een geheel worden.

Dit waren belangrijke ervaringen, die me hebben gesterkt in mijn gedrevenheid om mensen te masseren. Om mensen door middel van liefdevolle en aandachtige aanraking een welkom te laten voelen, een uitnodiging om thuis te komen.

Opleidingen

Ik heb de opleiding holistische massage bij opleidingsinstituut Holos in Utrecht gedaan en de opleiding voor CranioSacraaltherapeut aan het Upledger instituut te Doorn. Sindsdien blijf ik regelmatig cursussen en bijscholingen volgen, om mijn deskundigheid te vergroten en me te blijven inspireren. Mijn (wijk)verpleegkundige achtergrond voelt als een waardevolle basis.

Sinds 2006 heb ik een praktijk aan huis. Ik vind het heerlijk om hier met hand en hart te werken.  Je bent welkom in mijn praktijk.